Vencel
15 °C
23 °C

Izraeli válasz a gázai rakétazáporra

2012.10.24. 23:05

A palesztin radikális Hamász emberei a Gázai övezetből több tucat aknát és rakétát lőttek ki Izraelre szerdán, amely az elmúlt hónapok óta a legsúlyosabb támadás volt. Izrael harci gépek bevetésével válaszolt az akcióra, kioltva két palesztin harcos életét - jelentették gázai orvosi források.

A palesztin támadás egy nappal követi a katari emír gázai látogatását, amely az első államfői vizit volt a Hamász vezetés alatt álló területen. A diplomáciai siker Izrael szerint felbátorítja a radikális harcosok csoportjait. Izraeli források szerint több mint 80 lövedék csapódott be az ország területén, megsebesítve három thaiföldi vendégmunkást.

Az izraeli légierő egy előző támadásában kedd este három Hamász-fegyveres halt meg és három megsebesült a Gázai övezetben. Az áldozatok rakétatámadásra készültek Izrael ellen.

Az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok, a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveres szárnya és a Népi Ellenállási Bizottságok elnevezésű palesztin szervezet közölte: ők hajtották végre a szerdai támadást, hogy megbosszulják harcosaik halálát.