Ötezer lakást égettek le a gyertyázó gyerekek

2012.12.26. 07:47 Módosítva: 2012.12.26. 07:47

Tűzvész pusztított a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik nyomornegyedében kedden, hét ember halálát okozva és ezreket téve hajléktalanná. A feldühödött lakók agyonvertek egy gyújtogatónak hitt férfit és kövekkel dobálták meg a tűzoltókat - közölték szerdán a helyi hatóságok.

Domingo Cabog tűzoltóparancsnok elmondása szerint az agyonvert férfi részeg volt, de nem ő okozta a hatalmas tüzet San Juan külvárosban, hanem gyerekek, akik a karácsonyra meggyújtott gyertyákkal játszottak az egyik házban. A lángok gyorsan tovaterjedtek, és mintegy ötezer ember otthona kiégett.

A tűzben 13-an megsérültek, köztük két tűzoltó és egy önkéntes is: utóbbiakat türelmetlen helybéliek dobálták meg kővel, akik lassúnak ítélték munkájukat, és megpróbálták kiragadni kezükből a locsolótömlőt, hogy saját házukat oltsák - mondta a parancsnok. Amikor a tűzoltók egy szűk sikátorba próbáltak behatolni, hogy ott oltsanak, egyiküket ütni kezdték a lakók - némelyiküknél kés is volt -, és egy rendőrnek kellett őt kimenekítenie. Két tűzoltókocsit is megrongáltak.

A fedél nélkül maradtakat egy tornateremben és sátrakban helyezték el. A rendőrség vizsgálatot indított a halálos végű ütlegelés ügyében, de még senkit sem vettek őrizetbe.  • Hírek
  • Bankszámla