Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Meghalt Jasszer Arafat öccse

MTI
2004.11.14. 16:37
Meghalt Fathi Arafat, a minap elhunyt Jasszer Arafat palesztin elnök 71 éves öccse - közölték vasárnap izraeli források. Rákbetegség végzett vele.

Fathi Arafat a Vörös Félhold Társaság nemzetközi segélyszervezet palesztin tagszervezetének vezetője, orvos volt. Egyiptomi források egyelőre nem erősítették meg halálhírét, de mintegy két héttel korábban ismertté vált, hogy már egy ideje súlyos állapotban feküdt és kezelést kapott abban a kairói kórházban, amelyet ő alapított, vezetett, és amely Palesztináról kapta a nevét.

Egy neve elhallgatását kérő orvos a kórházból akkor elmondta, hogy a rákbetegség teljesen szétterjedt Fathi Arafat szervezetében. Egy szintén névtelenül nyilatkozó gázai tisztségviselő arról számolt be, hogy négy évvel ezelőtt állapítottak meg nála gyomorrákot, és az utóbbi három évben kétszer megműtötték.

Fathi Arafat három évvel ezelőttig volt a palesztin vörös félhold tényleges elnöke, azóta tiszteletbeli elnöke. Tagja volt a Fatahnak, a Jasszer Arafat vezette Palesztinai Felszabadítási Szervezet fő mozgalmának.