Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégezték az al-Kaida volt bagdadi vezetőjét

2013.04.01. 18:47

Kivégezték hétfőn Irakban az al-Kaida terrorszervezet négy tagját, köztük a szervezet bagdadi hálózatának volt vezetőjét. Így idén már 22 emberen hajtották végre a halálos ítéletet, holott a nemzetközi közösség a kivégzések beszüntetését követeli. Az iraki igazságügyi minisztérium hétfői közleményében bejelentette, hogy a négy embert - akik ellen az a vád, hogy bűncselekményeket követtek el az iraki nép ellen - akasztással végezték ki. Egyikük Manaf Abdel Rahim al-Ravi, az al -Kaida bagdadi hálózatának egykori vezetője.

Az 1975-ben Moszkvában született Ravi állítólag maga irányította az iraki külügyminisztérium és pénzügyminisztérium ellen elkövetett robbantásos merényleteket, amelyekben 106 ember vesztette életét, és mintegy hatszázan megsebesültek. Az AFP információi szerint a közel-keleti országban az év eleje óta 22 embert végeztek ki, akiket terrorcselekmények elkövetésének vádjával ítéltek halálra. Tavaly összesen 129 emberen hajtottak végre halálos ítéletet.