Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisebb szélütést kapott az algériai elnök

2013.04.28. 08:33

Orvosi kivizsgálásra Párizsba szállították az algériai elnököt, miután kisebb szélütést kapott. A 76 éves Abdel-Azíz Buteflika szombaton elájult, ezért egy algíri kórházba vitték. Az orvosok megállapították, hogy enyhébb agyi érkatasztrófán esett át. Abdelmalek Szellal miniszterelnök szerint az államfő állapota „nem súlyos", de a politikust szombat este orvosai javaslatára Párizsba szállították.

Abdel-Azíz Buteflikát 1999-ben választották meg először elnökké, majd 2004-ben és 2009-ben újraválasztották, de nem valószínű, hogy jövőre negyedszer is indul az elnökválasztáson. Négy évvel ezelőtt fekéllyel műtötték meg egy párizsi kórházban. 2011-es keltezésű amerikai diplomáciai táviratokból pedig az derült ki, hogy Buteflika rákban szenved, de gyógyulófélben van.