Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Obama még nem találkozik az irán elnökkel

2013.09.17. 00:33

Barack Obama elnök egyelőre nem tervez találkozót az új iráni elnökkel – közölte az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője.

A szóvivő cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint az Egyesült Államok elnöke és Irán júniusban megválasztott új államfője, Haszan Róháni az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében a jövő héten New Yorkban eszmecserét folytat egymással. Mind Obama, mind Róháni szeptember 24-én mond beszédet a közgyűlés előtt.

Bernadette Meehan szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta: Washington kész a kölcsönös tisztelet alapján kapcsolatot létesíteni a Róháni-kormánnyal a nukleáris kérdés békés megoldása érdekében.

Barack Obama elnök múlt vasárnap bejelentette, hogy levélváltás történt közte és az iráni elnök között. Az amerikai elnök az interjúban figyelmeztetett: az, hogy vonakodik csapást mérni Szíriára, nem csökkenti annak az amerikai fenyegetésnek az érvényességét, miszerint az Egyesült Államok kész erőt alkalmazni annak érdekében, hogy megakadályozza Irán atomhatalommá válását.

"Úgy gondolom, az irániak megértik, hogy a nukleáris kérdés sokkal fontosabb számunkra, mint a vegyi fegyvereké" - hangoztatta Obama.  • Vennék
  • Hírek