János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iránban letartóztatták a Washington Post tudósítóját

2014.07.25. 06:24 Módosítva: 2014.07.25. 06:48

Iránban őrizetbe vettek három amerikai állampolgárt, köztük a Washington Post teheráni tudósítóját - közölte honlapján az újság.  

Douglas Jelh, a The Washington Post külpolitikai szerkesztőségének vezetője azt írta, hogy "hitelt érdemlő" jelentések birtokában jutott, amelyek szerint a lap tudósítóját, Jason Rezaiant és feleléségét, illetve velük együtt két szabadúszó amerikai fotoriportert kedd este vették őrizetbe Teheránban.

Rezaian 2012 óta teheráni tudósítója a lapnak. Jelh szerint tapasztalt és intelligens riporter, aki oltalmat és munkájáért megbecsülést érdemel.

A 38 éves Rezaian amerikai-iráni állampolgár, míg felesége csupán iráni, de már benyújtotta az amerikai hatóságokhoz a letelepedési kérelmet.

Marie Harf amerikai külügyi szóvivő csak annyit közölt a lap megkeresésére, hogy tudnak a három amerikai állampolgár őrizetbe vételével kapcsolatos jelentésekről. Részletekbe nem bocsátkozva azt mondta, hogy az amerikai kormányzat számára elsődleges fontosságú a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárok biztonsága és oltalma. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!