Iránban letartóztatták a Washington Post tudósítóját

2014.07.25. 06:24 Módosítva: 2014.07.25. 06:48

Iránban őrizetbe vettek három amerikai állampolgárt, köztük a Washington Post teheráni tudósítóját - közölte honlapján az újság.  

Douglas Jelh, a The Washington Post külpolitikai szerkesztőségének vezetője azt írta, hogy "hitelt érdemlő" jelentések birtokában jutott, amelyek szerint a lap tudósítóját, Jason Rezaiant és feleléségét, illetve velük együtt két szabadúszó amerikai fotoriportert kedd este vették őrizetbe Teheránban.

Rezaian 2012 óta teheráni tudósítója a lapnak. Jelh szerint tapasztalt és intelligens riporter, aki oltalmat és munkájáért megbecsülést érdemel.

A 38 éves Rezaian amerikai-iráni állampolgár, míg felesége csupán iráni, de már benyújtotta az amerikai hatóságokhoz a letelepedési kérelmet.

Marie Harf amerikai külügyi szóvivő csak annyit közölt a lap megkeresésére, hogy tudnak a három amerikai állampolgár őrizetbe vételével kapcsolatos jelentésekről. Részletekbe nem bocsátkozva azt mondta, hogy az amerikai kormányzat számára elsődleges fontosságú a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárok biztonsága és oltalma.   • Hírek
  • Hírek