Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mégis kiadható az Arafat haláláról szóló orvosi jelentés

MTI
2004.11.15. 21:42
Kapcsolódó cikkek (1)
A néhány napja egy Párizs melletti katonai kórházban elhunyt Jasszer Arafat palesztin elnök haláláról szóló orvosi jelentés a francia törvények szerint kiadható "a jogosultaknak", ha ők kérik ezt, közölte hétfőn a francia védelmi minisztérium szóvivője. Jean-Francois Bureau szóvivő közlését nem sokkal megelőzően kérte hivatalosan Ahmed Korei palesztin miniszterelnök Párizstól, hogy adja át a palesztin vezetésnek az Arafat haláláról és a halál okairól szóló orvosi jelentést, mivel az arab világban a politikus megmérgezéséről keringenek hírek.

Hervé Ladsous, a francia külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt mondta, hogy az Arafat betegségét és halálát övező titok továbbra is az marad, hiszen a francia törvények szerint csak az elhunyt családjának tagjaival lehet közölni a halál okát.

Arafat csütörtökön halt meg egy francia kórházban, ahová október 29-én szállították egészségi állapota megromlása miatt. Mindeddig sem palesztin részről, sem Arafat francia orvosai részéről nem közölték a halál okát. A palesztin elnök utolsó napjait övező titkolózás csalódást keltett az arab világban, és olyan híresztelések kezdtek terjedni, hogy Arafatot megmérgezték az izraeliek.