János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

600 bevándorlóval borult fel egy hajó Egyiptomnál, legalább 29 halott

2016.09.21. 16:04
Csak 155 embert mentettek ki, folyamatosan találnak holttesteket. Ez eddig a legtöbb embert szállító embercsempész hajó az egyiptomi partszakasznál.

Felborult Egyiptom partjainál szerdán egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz bevándorló utazott, írja az MTI. A fedélzeten szíriai, egyiptomi és más afrikai országból való bevándorlók voltak. 

A halálos áldozatok számát különféle források eltérően adják meg. A Reuters 29 megerősített halottról tud, de The Sun azt írja, az egyiptomi Egészségügyi Minisztérium tisztviselője szerint eddig csak körülbelül 155 embert mentettek ki a tengerből, és folyamatosan találnak újabb holttesteket.

A súlyos baleset Rosetta közelében történt, a helyi hatóságok szerint ez volt eddig a legnagyobb illegális határátlépési kísérlet Egyiptomban. Az EU határügynöksége korábban figyelmeztetett, a szigorodó európai ellenőrzések miatt sok menekülő választhatja az egyiptomi tengeri útvonalat.

Az ENSZ szerint 2014 óta tízezren fulladtak a Földközi-tengerbe. Az embercsempészet fellendülése veszélyesebbé teszi a tengeri utakat, mert a csempészek túlterhelik az egyébként sem stabil hajókat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!