János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bagdadban robbantott az Iszlám Állam, tizenketten meghaltak

2017.08.28. 14:14

Autóba rejtett pokolgép robbant Bagdad Szadrváros nevű negyedében hétfőn, a merényletben legalább tizenketten életüket vesztették, huszonnyolcan megsérültek, írja az MTI.

A biztonsági erők több tagja is áldozatul esett a síiták lakta negyed forgalmas piacának közelében délelőtt végrehajtott robbantásnak. Jelenleg nem tudni, hogy merénylő is ült-e az autóban, vagy távolról röpítették levegőbe. Az áldozatok számáról szóló információk eltérnek, de várhatólag tovább nő a halottak és sebesültek száma. A robbantás több közeli épületben és autóban kárt tett.

Az Iszlám Állam szunnita terrorszervezet a hírügynökségén keresztül közzétett közleményében jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A síitákat eretneknek tartó dzsihadisták többször hajtottak végre hasonló támadásokat az iraki fővárosban a közelmúltban.