Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megtalálták Margaret Haszan holttestét

MTI
2004.11.18. 07:35
Vélhetően megtalálták Margaret Haszan elrabolt és kivégzett brit-iraki állampolgárságú túsz holttestét az iraki Fallúdzsában - közölte John Howard ausztrál miniszterelnök csütörtökön.

Howard a canberrai parlament képviselői előtt kijelentette, hogy egy Fallúdzsában megtalált holttest a jelek szerint azonos Margaret Haszan földi maradványaival, a nő kivégzéséről készült videofelvétel pedig a rendelkezésre álló információk szerint hiteles.

Október 19-én rabolta el egy máig ismeretlen csoport az ír születésű, brit állampolgársággal is bíró Hassant, a Care International segélyszervezet bagdadi igazgatóját, aki iraki férjével 30 éve élt Irakban. Nagy feltűnést keltve, még Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida szervezetével kapcsolatban álló jordániai származású terrorista vezér is nyilvánosan követelte Margaret Hassan szabadon engedését.

A túsz kivégzéséről videofelvételt tett közzé az al-Dzsazíra katari hírtelevízió. A felvételen az látszott, amint egy csuklyás férfi tarkón lövi a bekötött szemű áldozatot. A brit kormány kedden gyakorlatilag megerősítette a túsz halálát. A segélymunkás kivégzését világszerte elítélték.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft