Eleonóra
-1 °C
2 °C

Politikai botrányba keveredett a TriGránit Bulgáriában

MTI
2004.11.19. 16:21
Nikolaj Vaszilev bolgár miniszterelnök-helyettes és közlekedési miniszter szerint a TriGránitnak át kell gondolnia bulgáriai befektetési terveit, miután a magyar cég botrányba keveredett. A Demján Sándor vezette TriGránit építőipari cég viszont úgy látja: a választási kampányba akarják cégüket bevonni és nem kívánják átértékelni bulgáriai befektetési terveiket.

A Trud című bolgár ellenzéki napilap adta hírül, hogy hét bolgár újságírónak, akiket a Trigránit Katowicében és Budapesten látott vendégül, fejenként kétezer eurós napidíjat kívánt adni, amelyet ők visszautasítottak. A cégnél ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondták: a TriGránit Közép-Európa egyik legtekintélyesebb cége. A cég politikájával, kultúrájával kétes viselkedés, újságírók meg nem engedett eszközökkel történő befolyásolása nem fér össze, ilyen kísérletre ez alkalommal sem került sor. Szó sem volt semmilyen 2000 eurós napidíjról, csupán költségtérítésről.

A TriGránit szerint a lap az esettel Nikolaj Vaszilevet akarta kedvezőtlen helyzetbe hozni, aki a kormány megbízásábólfoglalkozik a TriGránit befektetési terveivel. A bolgár miniszterelnök-helyettes az esetre reagáló közleményében leszögezi, "úgy gondolom, ez után az eset után a magyar Trigránit cégnek lehet, hogy át kell gondolnia bulgáriai befektetési terveit. Az ilyen eljárás csakis botrányosnak nevezhető".