Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Moszulban négy lefejezett holttestre bukkantak amerikai katonák

MTI
2004.11.20. 12:57
Négy lefejezett holttestre, valamint kilenc, fejlövéssel kivégzett ember részben megégett tetemére bukkantak az észak-iraki Moszul városban amerikai katonák. Paul Hastings alezredes, amerikai katonai szóvivő szombaton elmondta, hogy két nappal korábban a város északkeleti, illetve délnyugati részén tisztogató műveleteket végző amerikai katonák találták meg a négy lefejezett holttestet. A még nem azonosított áldozatokat átadták az iraki hatóságoknak.

A jordániai származású Abu Muszab az-Zarkávi iraki terrorcsoportja pénteken azt állította, hogy két iraki nemzeti gárdistát fejezett le nagy nyilvánosság előtt Moszulban. Az interneten megjelent, fotót vagy videofelvételt nem tartalmazó közlemény szerint a terroristák csütörtökön végeztek az őrnagyi, illetve hadnagyi rangot viselő két iraki tiszttel.

Hastings alezredes közölte, hogy egyelőre lehetetlen megállapítani, valóban nyilvánosan fejezték-e le az amerikaiak által megtalált áldozatokat. Az amerikai katonák nem tudták kideríteni azt sem, hogy a halottak az iraki nemzeti gárda vagy a rendőrség tagjai voltak-e, vagy egészen mások.