Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Robbantáos merénylet Pakisztánban

MTI
2004.11.25. 10:32
Ismeretlenek robbantásos merényletet követtek el csütörtökön egy délnyugat-pakisztáni település zsúfolt bazárjában, a detonáció egy ember életét kioltotta, s több mint tízet megsebesített.

Egyes hírek szerint kerékpárra erősített pokolgép lépett működésbe a beludzsisztáni Kuzdarban, a tartomány fővárosától, Kvettától 350 kilométernyire délre, s a halálos áldozaton kívül tizennégyen megsérültek, közülük hárman válságos állapotban vannak. Ennek ellentmond az a rendőrségi forrásból származó értesülés, hogy valaki robbanószerkezetet hajított egy félkatonai alakulat járművére, s a bekövetkező robbanás megölt egy milicistát, s megsebesített tizenkét járókelőt.

A délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban az elmúlt hónapokban számos kisebb robbantásos merényletet követtek el. Ezek hátterében feltehetően beludzs nacionalisták állnak, akik neheztelnek az iszlámábádi kormányra, amiért az a katonai helyőrségek növelését tervezi a tartományban, s olyan gazdaságélénkítő elképzelésekkel állt elő, amelyekből a nemzeti érzéstől fűtött beludzsok szerint nem a helyiek, hanem kívülállók húznak hasznot.