József, Bánk
-6 °C
0 °C

Út menti pokolgépek több ember halálát okozták Irakban

MTI
2004.11.27. 09:48
Út mentén elhelyezett pokolgép robbant szombat reggel az iraki fővárosban, megölve két embert és megsebesítve legkevesebb tizenötöt - közölték rendőrségi források. A robbanószerkezet Bagdad egyik leforgalmasabb útvonalán, a Rasíd utcában, az iraki központi bank épülete közelében lépett működésbe. Egyelőre nem tudni, ki vagy mi volt a merénylet célpontja.

Ugyancsak út szélére tett pokolgépet robbantottak iraki felkelők szombaton kora reggel a fővárostól északra fekvő Duluíja város közelében, amikor elvonult ott egy amerikai harckocsijárőr - közölte az amerikai hadsereg. Egy amerikai katona életét vesztette, s egy Abrams harckocsi megrongálódott. Egyéb részletek még nem ismeretesek.

Mintegy száz ismeretlen fegyveres megtámadott két rendőrőrsöt és a városházát a fővárostól északra lévő Halíszban. Az utóbbi épületet egy időre el is foglalták, de azután amerikai katonák és iraki biztonsági erők - kétórás tűzpárbaj után - kiszorították őket onnan. "A helyzet már nyugodt" - mondta újságíróknak egy városházi tisztviselő.