Izraeli katonák agyonlőttek egy férfit Ciszjordániában

MTI
2005.01.23. 09:19
Agyonlőttek izraeli katonák egy palesztin fiatalt, amikor az megpróbált átjutni az Izraelt a ciszjordániai palesztin területektől elválasztó biztonsági kerítésen - közölték szombaton palesztin biztonsági források.

A 19 éves férfit Ciszjordánia északi részén, Kalkilíja térségében érte halálos lövés - fűzték hozzá az említett források, amelyek szerint az izraeli hadsereg szombaton átadta a lelőtt fiatalember holttestét a palesztinoknak.

Egy izraeli katonai forrás megerősítette, hogy a katonák előbb figyelmeztető lövéseket adtak le, majd a palesztin fiatalra is tüzet nyitottak, amikor az engedély nélkül megpróbált átjutni a biztonsági kerítésen.

Izrael az öngyilkos merénylők távoltartásával indokolja a helyenként falból, másutt kerítésből álló védmű építését. A palesztinok azzal vádolják Izraelt, hogy a kerítés segítségével állandósítani akarja területi igényét.

Az újabb áldozattal 4715-re emelkedett a 2000 szeptembere óta tartó palesztin felkelés (intifáda) során, izraeli-palesztin erőszakcselekményekben életüket vesztett személyek száma. Az áldozatok közül 3660 palesztin, 981 pedig izraeli volt.  • Hírek
  • Bankszámla