A tűzszűnet ellenére megöltek egy palesztint Gázában

MTI
2005.02.10. 00:42
Életét vesztette egy palesztin szerdán a Gázai övezetben egy zsidó telepről leadott lövés következtében: ő a palesztin-izraeli konfliktus első halálos áldozata a tűzszünet előző napi kihirdetése óta - közölték kórházi forrásokból.

A Gázai övezet déli részén fekvő Rafah menekülttáborából származó 20 éves palesztin férfi életét a közeli Acmóna zsidó telepről leadott lövés oltotta ki. A telepen izraeli katonák állomásoznak a helyi lakosok védelme érdekében - tették hozzá a források.

Az izraeli hadsereg egyik illetékese közölte, hogy a katonák figyelmeztető lövéseket adtak le, miután négy palesztin ötven méternél jobban megközelítette a telep köré vont biztonsági kerítést. A palesztinok elmenekültek - tette hozzá.

Ariel Saron izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartott csúcstalálkozóján bejelentette, hogy az izraeliek és a palesztinok véget vetnek minden egymás elleni katonai, illetve erőszakos cselekménynek.

A Hamász radikális palesztin szervezet mindazonáltal bejelentette, hogy nem érzi magára nézve kötelezőnek a fegyvernyugvást, az csak a Palesztin Hatóságra vonatkozik.

A Hamászhoz közel álló források szerint robbanásban életét vesztette a radikális szervezet egyik tagja. A férfi éppen bombák elkészítését gyakorolta, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett.  • Tippek
  • Lakáshitel