Dömötör
-1 °C
14 °C

Amerika kész segíteni a Palesztin Hatóságnak

MTI
2005.02.16. 22:13
A Palesztin Hatóság elnökével tartott megbeszéléssel kezdte meg szerdán küldetését William Ward tábornok, az izraeli-palesztin biztonsági kérdésekben illetékes amerikai különmegbízott - közölte egy palesztin tisztségviselő.

A találkozó egy órán át tartott a ciszjordániai Rámalláhban - mondta Nabíl Abu Rudeina, a Palesztin Hatóság szóvivője. "Tájékoztattuk minden intézkedésről, amelyet a palesztinok a sarm-es-sejki csúcstalálkozó után hoztak" - tette hozzá a szóvivő Mahmúd Abbász palesztin elnök és Ariel Saron izraeli kormányfő február 8-i csúcstalálkozójára utalva, amelyen mindketten teljes tűzszünetet hirdettek.

"Ward tábornok kijelentette, hogy az amerikai kormányzat kész segíteni a Palesztin Hatóságnak és a palesztin népnek a biztonság alapjainak megteremtésében, s néhány héten belül visszatér, hogy folytassa a megbeszéléseket" - toldotta meg Rudeina.

A nemrégiben kinevezett amerikai koordinátor szerdán érkezett a térségbe. "Körülbelül egy hetet igényel, amíg a helyszínen közelebbről megismerkedik a helyzettel" - mondta a tel-avivi amerikai nagykövetség szóvivője. Ward tábornok kinevezését február 7-én jelentette be Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter a palesztin területeken és Izraelben tett látogatásakor.