Konrád
8 °C
26 °C

Elfogták a manilai pokolgépes merénylet két gyanúsítottját

MTI
2005.02.22. 12:42
A Fülöp-szigeteki biztonsági erők elfogták kedden a február 14-i manilai pokolgépes merénylet két gyanúsítottját, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő Abu Szajjaf csoport két tagját - közölte a hadsereg egy tisztségviselője.

A szélsőséges muzulmán csoport három pokolgépes merényletet követett el aznap az ország különböző részeiben, a robbanások összesen 13 embert öltek meg, és több mint 150 személyt sebesítettek meg. A csoport közlése szerint a merényleteket bosszúból követték el azért, mert a hadsereg támadást indított a szervezet fellegvára ellen a déli Jolo szigeten. A főváros Makati pénzügyi negyedében egy autóbuszt robbantottak fel a terroristák, a másik két merényletet pedig a Mindanao szigeten található Davao és General Santos városokban követték el szinte egy időben.

A hatóságok számítottak a terrortevékenység erősödésére, miután a hadsereg akkor már a nyolcadik napja folytatott offenzívát Jolón szélsőséges fegyveresek - az Abu Szajjaf és a Moro Nemzeti Felszabadítási Front - ellen. A harcokban mintegy harminc katona és száz lázadó halt meg.