Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Riadókészültségben az izraeli rendőrség

MTI
2005.02.27. 09:47
Riadókészültségbe helyezték vasárnap az izraeli rendőrséget, miután attól tartanak, hogy újabb támadások követik a négy izraeli életét kioltó és 65 másikat megsebesítő pénteki tel-avivi öngyilkos merényletet. Elsősorban Tel-Aviv térségében fokozták a biztonsági intézkedéseket, ahol torlaszokat emeltek az utakon.

A városközpontokba, a piacokra és olyan helyekre, ahol sok ember fordul meg, számos rendőrt vonultattak fel - közölte a közszolgálati rádióval Ezra Aaron, a rendőrség magas rangú illetékese. A rendőrség nagyszabású műveletet indít az engedély nélküli palesztinok felkutatására - tette hozzá a feketén dolgozó palesztinokra utalva. A rendvédelmi szervek megerősítették az ellenőrzést az úgynevezett zöld vonal, a régi ciszjordániai határ mentén lévő úttorlaszoknál is.

Válaszcsapással fenyegette meg Szíriát vasárnap az izraeli kormány a négy ember életét kioltó tel-avivi öngyilkos merénylet után, amelyért előző nap Damaszkuszt tette felelőssé Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter. Izrael a múltban már intézett támadást szíriai célpontok ellen és ismét meg fogja tenni, ha úgy érzi, ez az egyedüli módja, hogy véget vessen damaszkuszi székhelyű csoportok izraeliek elleni merényleteinek- jelentette ki Zeév Boim izraeli védelmi miniszterhelyettes, Szíriát vádolva meg a szombatra virradóra elkövetett tel-avivi robbantás kitervelésével.