Konrád
8 °C
26 °C

Nyugodtan telt a pápa éjszakája

MTI
2005.02.27. 12:23
Nyugodtan telt a pápa műtét utáni harmadik éjszakája a római Gemelli klinikán, jóllehet 10. emeleti kórtermének ablakában vasárnap hajnalig égett a villany az olasz sajtó beszámolói szerint.

Az olasz tömegtájékoztatási eszközök értékelése szerint a csütörtökön este kórházba került, s még aznap gégemetszésen átesett II. János Pál állapota fokozatosan javul, de gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe, s a beszéd lehetőségéről is kénytelen lemondani egyelőre.

Néhány pillanatra megjelent kórterme ablakában vasárnap délben a három napja megműtött II. János Pál pápa, aki most először maradt néma az úrangyala imádságkor uralkodásának több mint 26 esztendeje alatt. A Gemelli klinika 10 emeleti kórtermének ablakai végig zárva maradtak a vasárnapi úrangyala imádság idején. A redőnyöket is csak röviddel a vatikáni imádság vége után húzták fel, majd a függönyöket is elhúzták.

A szentatya ekkor, tolókocsijában ülve, néhány pillanatra megjelent a hívők és az újságírók előtt a zárt ablak mögött, integetett a Gemelli klinika előtt összegyűlteknek, s többször is a nyakához nyúlt, mintegy jelezve, hogy a gégeműtét, a beültetett kanül miatt képtelen akár csak köszönetet is mondani az érte imádkozóknak.