Szilárda
0 °C
6 °C

Elfogták a Pearl-gyilkosság egyik gyanúsítottját

MTI
2005.03.02. 20:31
A pakisztáni rendőrség tűzpárbajban elfogta szerdán Karacsiban azt terroristát, akit Daniel Pearl amerikai újságíró meggyilkolása ügyében köröztek, és akit egy három évvel ezelőtti pokolgépes merényletben való részvételért távollétében már halálra ítéltek.

A szerdán elfogott Mohammed Szohail öt társával együtt vívott tűzpárbajt a rendőrséggel, miután a rendőrök rutinellenőrzés alá akarták vonni őket egy olyan helyen, ahol iszlám szélsőségesek gyakran követnek el támadásokat - közölte Fajjaz Hán pakisztáni nyomozó. Öt bűnöző elmenekült, de Szohail leesett a motorkerékpárjáról, és így sikerült elfogni.

Kihallgatásán bevallotta, hogy a Harkat al-Dzsihád Iszlámi betiltott szélsőséges szervezet tagja - tette hozzá a nyomozó. Szohailt 2003-ban ítélték halálra, mert részt vett abban a pokolgépes merényletben, amelyet 2002. május 8-án követtek el a karacsi Sheraton szálló előtt, és 11 francia hadmérnök halálát okozták vele. A bűnügyben két másik iszlám szélsőségest is halálra ítéltek, ők őrizetben vannak