Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Folyamatosan javul a pápa állapota

MTI
2005.03.07. 13:08
A húsvéti ünnepeket már a Vatikánban tölti a kórházban kezelt pápa, akinek állapota folyamatosan javul a vatikáni szóvivő szerint.

Joaquín Navarro-Valls hétfőn II. János Pál pápa egészségi állapotáról közzétett nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy a pápa beszédkészsége, fonetikája is javul, de éppen az orvosok tanácsára nem siettetik az egyházfőnél a beszédet, elővigyázatosságból korlátozzák e lehetőséget, hogy ne erőltesse meg műtött torkát, s minél gyorsabb és biztosabb legyen a gyógyulás. A beültetett kanül egyelőre a helyén marad, az orvosok döntik el, mikor távolítható el. A pápán február 24-én hajtottak végre gégemetszést, azóta fekszik a római Gemelli klinikán.

A vatikáni szóvivő megállapítása szerint az egyházfő állapota folyamatosan javul, s "abban reménykednek", hogy a húsvéti ünnepeket már a Vatikánban tölti. Karol Wojtyla egyre több időt tölt mozgatható karosszékében, s a műtét után semmiféle komplikáció nem tapasztalható. A Vatikán legközelebb csütörtökön, március 10-én ad ki újabb hivatalos közleményt az egyházfő egészségi állapotáról.