Piroska
-1 °C
5 °C

Plasztikai műtétet is ajánlottak Baszajev nyomravezetőjének

MTI
2005.03.16. 19:47
A tízmillió dolláros fejpénz mellett az orosz biztonsági szolgálat plasztikai műtéttel garantált inkognitót is kínál Samil Bászájev iszlám szélsőséges csecsen gerillavezér nyomravezetőjének. "Mi tudunk titkot tartani" - domborította ki a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szóvivője szerdán Moszkvában, teljes oltalmat és inkognitót is ígérve a bőkezű jutalom mellett a Bászájev elfogását vagy likvidálását elősegítő információ szolgáltatójának, még ha külföldi polgár is.

A tanúvédelmi törvény keretében a rendfenntartó szervek fizikai oltalmat nyújtanak az informátoroknak, beleértve a személyi adatok és a lakóhely megváltoztatásának lehetőségét, szükség esetén pedig a külsőt elváltoztató plasztikai műtétet is - mondta Szergej Ignatcsenko az ITAR-TASZSZ szerint.

Az FSZB kedden bejelentette, hogy kifizette a beígért, ugyancsak tízmillió dolláros fejpénzt Aszlan Maszhadov szeparatista elnök nyomravezetőinek. Maszhadovot március 8-án ölték meg Groznijtól északra egy orosz különleges akció során a hivatalos változat szerint.