Emőke
-4 °C
9 °C

Orosz repülőgépet akart robbantani egy ausztrál férfi

MTI/ITAR-TASZSZ
2005.03.18. 12:36

Őrizetbe vettek egy ausztrál állampolgárt Moszkva Seremetyevo repülőterén, miután a férfi, aki az Aeroflot légitársaság Tokió-Moszkva járatán utazott, azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. Az információt pénteken Ausztrália moszkvai nagykövetsége is megerősítette.

A 28 éves, örmény származású férfi csütörtök éjjel megpróbált behatolni a Boeing-777 típusú utasszállító pilótafülkéjébe, de ebben a legénység megakadályozta. A járat parancsnoka röviddel a leszállás előtt értesítette a történtekről az irányítótornyot. A férfi eközben azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet, amelyen 214 személy utazott.

A leszállás után őrizetbe vették a férfit a repülőtér biztonsági emberei és a rendőrök. Sajtóértesülések szerint nem találtak nála robbanószert, a repülőtéri rendőrség egyik illetékese pedig közölte: megállapították, hogy erősen ittas volt. A férfi ellen "terrorcselekménnyel kapcsolatos hazug állítás" vádjával büntető eljárást indítottak, nagy összegű pénzbüntetésre vagy három évi elzárásra számíthat.