Márk
13 °C
28 °C

A britek zöme hazugnak tartja politikusait

MTI
2005.03.18. 15:32
A britek nagyon nagy többsége egyáltalán nem bízik a politikusok szavában, így abban sem, hogy választási ígéreteiket valaha is teljesítik - ez derül ki egy pénteken megjelent országos felmérésből. Egy másik, külön vizsgálat szerint a választóknak most már elegük van Tony Blair kormányfőből, és inkább ambiciózus pénzügyminiszterét, Gordon Brownt akarják székében látni.

A BBC hírtévéje, a BBC News 24 a közelgő - hivatalosan még ki nem írt, de tényként kezelt értesülések szerint május 5-én esedékes - választásokra tekintettel bízta meg az ICM közvélemény-kutatót annak felmérésével, hogy a brit lakosság mennyire ad hitelt a politikusok szavának.

Mint kiderült, szinte semennyire: a válaszolók 80 százaléka vélte úgy, hogy nem lehet számítani a politikusok igazmondására, 87 százaléknak pedig az volt a véleménye, hogy a választások előtt tett ígéretek a választások után soha nem teljesülnek. A felmérésbe bevontak 92 százalékának az a tapasztalata, hogy a politikusok soha semmire nem adnak egyenes választ.