Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Iraki felkelők amerikai konvojra támadtak

MTI
2005.03.22. 11:57
Iraki felkelők rátámadtak hétfő este egy gépkocsikonvojra, amelyben moszuli biztonsági tisztviselők utaztak, köztük Abu al-Valíd dandártábornok. A kibontakozó tűzpárbajban 17 iraki felkelő elesett, 14-et őrizetbe vettek - közölte kedden a rendőrség helyettes parancsnoka. Út szélén elhelyezett pokolgép robbant egy amerikai járőr elhaladásakor kedden az észak-iraki Moszulban. Szemtanúk szerint a katonák terepjárója mellett lépett működésbe a pokolgép, de a robbanásban egy arra haladó autó négy iraki utasa halt meg. Az amerikaiak járműve megrongálódott. Egyelőre nem tudni, hogy a merényletnek van-e amerikai áldozata.

Meggyilkolták az iraki belügyminisztérium egyik magas rangú vezetőjének gépkocsivezetőjét kedden Bagdad déli Dúra negyedében. A férfit akkor érték lövések, amikor reggel munkába indult.

Hétfő este meghalt egy iraki katona Bagdad központjában ismeretlen támadókkal vívott tűzharcban - közölték kórházi források. A nyugat-iraki el-Anbár tartományban bevetés közben elesett az amerikai tengerészgyalogosok első expedíciós hadtestének egyik katonája. Haláláról további részleteket nem közöltek.