Gusztáv
-4 °C
1 °C

Szerbia kijárási tilalmat vezetnek be a gyerekeknek

MTI
2005.03.23. 19:45
A kiskorúak körében riasztó mértékben elharapózott erőszak miatt fokozott biztonsági intézkedések vezetnek be a szerbiai iskolákban, a gyerekeket pedig éjszakai "kijárási tilalom" fogja sújtani. Vuksanovic részletes leírást küldött az iskolaigazgatóknak, amelyben felvázolta, hogyan kell fokozni a tanintézetek biztonságát, együttműködve a helyi rendőrséggel.

Valamennyi iskolafelügyelőségnél válságstáb alakul, a nagyszünetekben, az oktatás után és a szünidő alatt fokozottan ügyelnek majd a rendre. Az oktatási miniszter javasolta a nagyobb szerbiai nagyvárosok polgármestereinek, hogy korlátozzák a szórakozóhelyek nyitvatartási idejét. Kezdetül arra kérte a szülőket, hogy éjfél után ne engedjék gyerekeiket egyedül az utcára; a tilalmat hamarosan törvény fogja kimondani.

A szerbiai közvéleményt valósággal sokkolta az, hogy a diákok körében történt bűnténysorozat után a múlt héten egy verekedésben életét vesztette egy 16 éves diák. Fényes nappal, nagyszünetben Belgrád központjában összeverekedett hasonló korú gyerekekkel, elesett, s úgy beverte fejét, hogy az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.