Klaudia
-3 °C
3 °C

Bombakészítőket tartóztattak le Izraelben

MTI
2005.03.28. 10:12
Izraeli katonák behatoltak hétfőn kora reggel a ciszjordániai Dzsenín városába, és őrizetbe vettek nyolc palesztint, akik izraeli városok elleni támadásokra szánt házilagos rakéták és aknák készítésében vettek részt.

Az ilyen akció ritka a Jordán nyugati partján az Izrael és a Palesztin Hatóság által februárban kötött de facto tűzszünet óta, amikor az izraeli hadsereg közölte, hogy csak alapvetően szükséges esetben indít majd hasonló műveleteket.

Egy izraeli katona könnyebben megsérült egy robbanószerkezet robbanásától az akció során, amelyben az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet öt tagját fogták el Dzsenínben és hármat egy közeli faluban - közölték izraeli tájékoztatási eszközök.

Az izraeli erők már a múlt hónapban felfigyeltek egy műhelyre a palesztin város külterületén, ahol a közeli Afula izraeli város elérésére alkalmas házilagos rakéták alkatrészeit állították elő. E lövedékek hasonlók a Gázai övezetben használt Kasszám rakétákhoz, amelyeket Szderót izraeli város és az övezeten belüli zsidó telepek ellen vetettek be.