Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Bush tisztelgett a pápa ravatalánál

MTI
2005.04.07. 00:47
George Bush amerikai elnök két hivatali elődje kíséretében tisztelgett szerda este a vatikáni Szent Péter-bazilikában a múlt hét végén elhunyt II. János Pál pápa ravatala előtt.

Az amerikai elnök és kísérete szerda késő este érkezett meg Rómába, ahonnan rögtön a Vatikánba hajtottak.

A hivatalban lévő elnök és két elődje - Bill Clinton és idősebb George Bush - térdre ereszkedett a ravataltól néhány lépésre elhelyezett imazsámolyokon. A fekete öltönyt és szürke nyakkendőt viselő Bush elnök néhány percig az imazsámolyon térdelt és rövid imát mormolt a múlt szombaton elhunyt római katolikus egyházfő lelki üdvéért. Az amerikai elnök ezt követően felállt, fejet hajtott a ravatal előtt, kezet fogott néhány bíborossal, majd kíséretével együtt távozott.

Busht két hivatali elődje mellett elkísérte felesége, Laura Bush, valamint Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter is, akik fekete gyászfátollyal a fejükön jelentek meg a Szent Péter-bazilikában. p> Bush az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki részt vesz egy pápa temetésén. A pénteki szertartáson összesen mintegy 200 állam- és kormányfő vesz részt.