Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Belgrádi lakásokban bujkál Mladic?

MTI
2005.04.07. 18:20
A szerbiai kereszténydemokraták azt állítják, tudják és nyilvánosságra is hozzák, hol bujkál a srebrenicai népirtással vádolt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok. Zivojin Stjepic, a Szerbiai Kereszténydemokrata Párt (DHSS) alelnöke közölte hétfőn, hogy Mladic a szerbia-montenegrói hadsereg laktanyáiban és két belgrádi lakásban bujkál.

"Ha információink alapján a jelenlegi hatalom és a biztonsági szolgálatok az elkövetkező napokban nem erednek a nyomába, akkor a DHSS kénytelen lesz a széles nyilvánosság elé tárni erről minden részletet, amelyhez hozzájutott" - ennyit közölt a legutóbbi választáson parlamenten kívül rekedt párt alelnöke belgrádi sajtótájékoztatóján. Stjepic szavainak súlyát emeli, hogy pártja elnöke igazi "bennfentes", Vladan Batic volt igazságügyi minisztere, aki tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék összeállítsa Ramus Haradinaj volt koszovói miniszterelnök bűnlajstromát.

Ratko Mladic hollétét lassan tízedik éve homály fedi, de a belgrádi cáfolatok ellenére Carla Del Ponte hágai főügyész mindig is azt állította, hogy a tábornok Szerbia területén tartózkodik.