Bernadett
0 °C
4 °C

Egy Irakban elrabolt amerikairól mutattak be videofelvételt

MTI
2005.04.13. 17:17
Egy elrabolt, az élete megmentését kérő amerikairól mutatott be videofelvételt szerdán az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. A felvételen egy férfi látható - feltételezhetően az az alvállalkozó, akit hétfőn raboltak el Bagdad közelében -, amint felmutatja az útlevelét, miközben három álarcos ráfogja a fegyverét. A férfi, aki világos színű inget visel, egy íróasztal mögött ülve olvassa föl a nyilatkozatot, s idegesnek tűnik.

A felvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg. Az al-Dzsazíra szerint a túsz azt kérte az amerikai kormányzattól, hogy vegye fel a párbeszédet az iraki ellenállással az élete megmentése érdekében. Az arab televízió jelentése szerint felhívta továbbá Washingtont az Irakba vezényelt amerikai csapatok gyors kivonására a közép-keleti országból. A felvételen nincs megnevezve az amerikait túszként fogva tartó csoport, azon egyetlen zászló vagy transzparens sem látszik, amely alapján azonosítani lehetne az emberrablókat.

Az Egyesült Államok kormánya nagyon fontosnak tekinti az Irakban elrabolt amerikai állampolgár sorsát, de nem tárgyal az emberrablókkal - közölte szerdán a washingtoni Fehér Ház szóvivője.