Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hollandiába látogat Gyurcsány Ferenc

MTI
2005.04.18. 06:35

A gazdasági kapcsolatokra koncentráló munkalátogatást tesz hétfőn Hágában Gyurcsány Ferenc kormányfő Jan Peter Balkenende holland miniszterelnök meghívására. A látogatás célja hivatalosan "a két ország közötti magas szintű politikai párbeszéd folytatása és az Európai Unióban most aktuális kulcskérdések kapcsán az álláspontok egyeztetése".

Áttekintik a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeit is, különös tekintettel a gazdasági-kereskedelmi együttműködésre. A tárgyalások ösztönözni kívánják a további holland befektetéseket is: Gyurcsány Ferenc találkozik a holland gazdasági élet szereplőivel, és külön megbeszélést folytat Jacques Schravennal, a holland iparvállalatok és munkaadók szövetségének elnökével.

A magyar kormányfőt kora este fogadja Beatrix királynő, ezt követően pedig Gyurcsány Ferenc négyszemközti megbeszélést folytat a holland miniszterelnökkel, majd részt vesz a tiszteletére rendezett munkavacsorán. Találkozik a magyar kormányfő a holland parlament alsóházának elnökével, Frans Weisglas-szal is.