Géza
-12 °C
-4 °C

Lemerültek a magyar búvárok is Nagybecskereknél

MTI
2005.05.01. 23:55

Magyarországi szakemberek kapcsolódtak be vasárnap a vajdasági buszbaleset áldozatainak felkutatásába. A csongrádi katasztrófavédelmi igazgatóság búvárai és a szerb alakulatok négy csoportban folytatják a kutatást a Tiszán: egy-egy csónakban két magyar és egy szerbiai búvár keresi szondázó műszerekkel a holttesteket.

Az Újvidék és Versec között közlekedő autóbusz április 15-én zuhant a megáradt folyóba a nagybecskereki Tisza-hídnál. A balesetet heten élték túl; közvetlenül a tragédia után három holttestet emeltek ki a vízből a környékbeli nyaralók tulajdonosai. A túlélők szerint a tragédia pillanatában a járműben több mint húsz személy tartózkodott.

A tragédia után kilenc nappal, a múlt héten vasárnap emelték partra a busz roncsait, de nem találtak benne egyetlen áldozatot sem.

Három pécsi szakember már közvetlenül a tragédia után a helyszínre sietett, korszerű műszereket és keresőkutyákat ajánlottak fel a szerb kollégáknak, de ők akkor nem tartottak igényt segítségükre, ezért a pécsi mentők dolgavégezetlenül hazautaztak.