Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Autóba rejtett pokolgép robbant Bagdadban

MTI
2005.05.07. 11:08
Legkevesebb négy ember életét követelte egy autóba rejtett pokolgép robbanása Bagdadban szombat délelőtt. Vagy húszan megsebesültek a detonációban. Az eddig ismert áldozatok a hatósági közlés szerint irakiak.

A robbanószerkezettel megrakott jármű egy terepjárókból álló konvojba hajtott bele a Tahrír téren; a konvojból három gépkocsi ronccsá vált, és további hét súlyosan megrongálódott. A terepjárók az amerikai hadsereggel szerződésben álló külföldiek autói voltak, azt nem tudni, hogy ezek utasai között szedett-e áldozatot a robbanás. A város ilyenkor zsúfolt kereskedelmi központjában véghez vitt robbantás helyszínéről sűrű füst gomolygott, fölötte katonai helikopterek köröztek. Helyi lakosok felháborodva gyülekeztek a merénylet helyszínén, s közülük egyesek tiltakoztak az ellen, hogy külföldi autókból álló konvojok veszik igénybe Bagdad utcáit. "Valahányszor rájuk támadnak, annak a civilek isszák meg a levét" - mondta egyikük.

A helyszínt külföldi biztonsági emberek védték, többen közülük géppisztollyal felszerelve, amelyet a közelíteni próbáló helybeliekre emeltek, hogy távoltartsák őket.