Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Több tucat kivégzett ember holtteste került elő Irakban

MTI/Reuters
2005.05.15. 12:11

Több tucat kivégzett ember holttestére bukkantak Irak különböző részein: Bagdadban 13, el-Iszkanderíja közelében 11 agyonlőtt embert, Ramádiban 10 iraki katona holttestét találtak meg vasárnap a rendőrök, közölték biztonsági és kórházi illetékesek. Bagdad síita negyedében, Szadrvárosban egy szemétlerakó telepen munkások találták meg a 13 holttestet.

Négyen meghaltak, 37 ember megsebesült, amikor két pokolgép robbant néhány perc eltéréssel vasárnap reggel a Bagdadtól északra fekvő Baakúbában. Az első robbantás célpontja Dijála tartomány kormányzójának a konvoja volt. A kormányzó sértetlenül megúszta a merényletet, de többen megsérültek. Öt perccel később és 500 méterrel odébb egy öngyilkos merénylő hozta működésre az övére szerelt robbanószerkezetet egy zsúfolt utcán, ahol a rendőrség, a hadsereg, a bíróság és az adóhivatal központja is áll. Innen négy holttestet szállítottak el. A két robbanásban harmincheten sérültek meg.

Bagdadban ismeretlenek egy elhaladó gépkocsiból lelőtték az ipari minisztérium egyik biztonsági vezetőjét és annak sofőrjét.