Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Gyanús csomag miatt bezárták Indonézia canberrai nagykövetségét

MTI
2005.06.01. 09:05

Kiürítették és bezárták szerdán Indonézia canberrai nagykövetségét, miután a külképviselet gyanús csomagot kapott - jelentette be az ausztrál parlamentben Alexander Downer külügyminiszter.

Az indonéz nagykövetség az elmúlt napokban megerősített védelmet kért az ausztrál hatóságoktól, miután több fenyegetést kapott egy ausztrál állampolgárt 20 évi börtönre ítéltek Bali szigetén kábítószer-csempészésért. A 27 éves Schapelle Corby táskájában 4,1 kilogramm marihuánát találtak tavaly októberben a Bali repülőtéren. A fiatal kozmetikusnő ártatlanságát hangoztatta, és azt állította, hogy a kábítószert belecsempészték csomagjába. Ügye nagy felháborodást váltott ki Ausztráliában, több politikus az indonéz turistaparadicsom bojkottjára szólította fel az ausztrálokat.

Downer elítélte a fenyegetéseket és azt szorgalmazta, hogy azok a honfitársai, akik szívükön viselik Corby sorsát, energiájukat inkább az elítélt fellebbezésének támogatására fordítsák. Mint később a rendőrségi vizsgálatból kiderült, a csomagban közelebbről meg nem határozott "biológiai méreg" volt. Ezért a nagykövetség 22 alkalmazottját 48 órára karanténba zárják megfigyelésére - közölte az ausztrál külügyminiszter.