Gerzson
-3 °C
2 °C

Kasza József: Politikai hajsza folyik ellenem

MTI
2005.06.03. 09:30
Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint politikai hajsza folyik ellene, és az egész magyarságot támadják az igazságszolgáltatási szervek az ellene indított újabb vizsgálatokkal. A pártelnök a Magyar Szó című napilapnak adott pénteki interjújában közli, a sajtóból értesült arról, hogy a szabadkai kerületi ügyész újabb vizsgálatot kezdeményez ellene. Kasza megemlíti, hogy amennyiben az 1996-os, 1997-es és 1998-as ügyekkel terhelik, akkor ezekben már vizsgálódtak, és nem történt vádemelés.

"Ennek alapján állítom, hogy politikai hajsza folyik személyem ellen, a cél ellehetetleníteni munkámat és a VMSZ politikai tevékenységét, ezenkívül pedig az egész magyarság ellen folyik ez a támadás. Azonban nem fogok megroppanni a politikai támadások alatt, s nem fogok távozni, amíg nem bizonyítom be igazamat" - mondta Kasza József.

Jovica Maksimovic szabadkai kerületi ügyész kezdeményezte az eljárást a többi között Kasza József, Kern Imre, a VMSZ alelnöke, volt szabadkai önkormányzati vezető és Lackovics Fodor Anna önkormányzati illetékes ellen. A lap úgy tudja, hogy a vizsgálat tárgya egy ingatlanügylet az önkormányzat és a Subiro cég között: a cég egyszobás lakást adott át az önkormányzatnak, amelyek összterülete 68 négyzetméter, amiért cserébe üzlethelyiségeket kapott a város több pontján is, amelyek értéke jóval meghaladja a két lakás értékét.