Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Bush: A szabadság hulláma eléri a kubai partokat is

MTI
2005.06.06. 23:14

George Bush amerikai elnök hétfőn az Amerikai Államok Szervezetének (AÁSZ) közgyűlése előtt ismételten azt hangsúlyozta, hogy Kubában végül győzni fog a szabadság.

"A legutóbbi alkalommal, amikor az AÁSZ közgyűlése az Egyesült Államokban ülésezett, 1974-ben a tagállamok kevesebb mint felének volt demokratikusan választott kormánya. Ma a közgyűlésen részt vevő mind a 34 országnak demokratikus és alkotmányos kormánya van - hangsúlyozta az amerikai elnök. - Ezen a kontinensen csak egy ország különül el a demokratikus államoktól, és egy napon a szabadság hulláma eléri a kubai partokat is."

Kuba 1948-ban egyike volt a jelenleg 34 tagállamot tömörítő Amerikai Államok Szervezete 21 alapító tagjának, de 1962-ben kizárták, miután marxista államnak nyilvánította magát. "Az XXI. század amerikai kontinensén a demokrácia immár sokkal inkább szabály, mint kivétel" - folytatta George Bush.

George Bush arra biztatta a latin-amerikai országokat, hogy védelmezzék meg az elmúlt két évtized demokratikus vívmányait.