Piroska
-2 °C
5 °C

Kerékpárost ütött el egy magyar katonai terepjáró Afganisztánban

MTI
2005.06.08. 13:56

Kerékpárost ütött el egy magyar katonai terepjáró Afganisztánban szerdán; az afgán férfi könnyebben megsérült - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel. A Magyar Honvédség Afganisztánban szolgáló századának egyik terepjárójának elejébe ütközött biciklijével az afgán férfi - áll az MTI-nek megküldött minisztériumi közleményben.

A magyar katonák Kabul belterületén egy szűk út jobb oldalától egy méterre, körülbelül 15 kilométeres sebességgel haladtak terepjárójukkal, amikor a szembejövő forgalomban haladó kerékpáros férfi - két másik kerékpárost előzve - áttért a magyar járőr sávjába, majd fékezés nélkül az akkor már majdnem álló jármű orrának ütközött.

A magyar járőr a férfit azonnal elsősegélyben részesítette, majd értesítette a magyar parancsnokságot, amely kiküldött a helyszínre még egy rajt, a magyar felcsert, és értesítette a történtekről az illetékes katonai rendészetet. A helyszínre érkező egészségügyi szolgálat az afgán férfit - aki bal vállát és lábát fájlalta - kórházba szállította. Szeptember vége óta 177 magyar katona vesz részt a NATO által vezetett afganisztáni műveletben.