Sára, Márió
2 °C
6 °C

Gyanús port küldtek az ausztrál külügyminiszternek

MTI
2005.06.10. 11:13
Gyanús fehér port küldtek pénteken Alexander Downer ausztrál külügyminiszter parlamenti irodájába. A küldemény miatt a biztonsági szervek lezárták a canberrai törvényhozás épületének egy részét, amelyben Downer irodája és további hat miniszteri hivatal található. A külügyminiszter jelenleg nincs otthon, pénteken tér haza indiai látogatásáról.

Az újabb "fehér poros incidens" egy nappal azután történt, hogy öt nagykövetségen rendeltek el riadókészültséget hasonló küldemény miatt, és ugyancsak lezárták egy időre a miniszterelnöki hivatalt és a parlament előtti rakodóteret. Az amerikai, a brit, a japán, az olasz és a dél-koreai külképviseleteken talált csomagok tartalmát a hatóságok ártalmatlannak minősítették. Az elmúlt hét során kétszer is be kellett zárni az indonéz nagykövetséget gyanús port rejtő csomagok miatt, de veszélyes anyagot akkor sem találtak.

A sorozatos gyanús küldeményeket Canberrában összefüggésbe hozzák egy ausztrál nő ügyével, akit Indonéziában húsz évi börtönre ítéltek kábítószer-csempészés címén.