Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Folytatódik az erőszak Bagdadban: huszonkét halott

MTI
2005.06.11. 13:24
Kapcsolódók (1)
Gépkocsiban elhelyezett pokolgép robbant szombatra virradóra Bagdadban, az iraki főváros egyik síita kerületében. A merényletben tízen életüket vesztették és 28-an megsebesültek - közölték rendőrségi és kórházi illetékesek. A hatóságok szerint egyelőre nem világos, hogy kinek szánták a pokolgépet. A gyilkos szerkezetet rejtő gépkocsi Bagdad észak-nyugati részén egy utcán parkolt, amikor felrobbant.

Néhány órával később aknavető-támadás érte az iraki rendőrség egyik elit alakulatának bagdadi főhadiszállását. A "Farkasdandárnak" nevezett kommandós alakulat egyik parancsnoka meghalt és további 12-en megsebesültek. Az egység az iraki lázadók elleni küzdelem egyik élcsapata, a közelmúltban az észak-iraki Moszulban, majd Bagdadban indított nagyszabású akciót a fegyveres csoportok ellen.

Tizenegy iraki építőmunkást öltek meg szombaton és további hármat megsebesítettek egy minibusz elleni támadásban Bagdadtól 70 kilométerre délre. Rendőri jelentések szerint a támadók két gépkocsiból nyitottak tüzet a munkásokat szállító minibuszra. A terrorakciót a "halál-háromszög" nevű körzetben gyakoriak a hasonló támadások. A célpontok között egyaránt vannak civilek és az iraki biztonsági szervek tagjai.