Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újratárgyalják a melegházasságokról szóló spanyol törvényt

MTI
2005.06.23. 00:25
A melegházasságok engedélyezését előíró törvénytervezet ellen szavazott szerdán a spanyol parlament felsőháza, de nagy valószínűséggel a dokumentum hamarosan törvényerőre emelkedik.

A szenátusban a katalán kereszténydemokraták csatlakoztak a tervezetet kifogásoló ellenzéki középjobboldali Néppárthoz, és ezzel a "nemmel" szavazók diadalmaskodtak, így a dokumentum a jövő héten visszakerül az alsóház elé, amely áprilisban már első olvasatban elfogadta azt.

A katolikus hitű Spanyolországban élénk viták tárgya melegházasságok engedélyezésének a kérdése: az egyház nyíltan támadja a kormányon lévő szocialisták kezdeményezését, amelyet az ibériai ország jobboldali erő is erélyesen elutasítanak.

A spanyol püspöki konferencia és a Néppárt támogatásával szombaton tízezrek vonultak fel Madrid utcáin, hogy tiltakozzanak a homoszexuálisok házasodását lehetővé tevő törvénytervezet szentesítése ellen.