Valér
4 °C
8 °C

Szétverték a szerbiai határblokádot

MTI
2005.06.24. 16:23
A szerb csendőrség szétverte péntek délután a piaci árusok útblokádját a kelebiai határátkelőnél, az MTI értesülései szerint máris megindult a személygépkocsik forgalma. Helyszíni beszámolók szerint pénteken délután közel 150 csendőr - a rendőrség különlegesen kiképezett osztagának tagjai - nekirontott a kelebiai határátkelőt eltorlaszoló mintegy kétszáz tüntetőknek, és áttörte a kordont. A tüntetők azonban egyelőre nem távoztak a helyszínről, közvetlenül a határátkelőhöz vezető főút két oldalán várakoznak. A rendőrség előállított néhány tiltakozót, egy sérültről számolt be a belgrádi média.

A kelebiai átkelőn közölték a távirati irodával, hogy délutántól ismét "zökkenőmentes" a személygépkocsik forgalma, de tehergépkocsik egyelőre nem érkeztek, vélhetően azért, mert a magyar oldalon Röszke felé irányították a kamionokat.

A piaci árusok szerda este zárták le Szabadkánál a Kelebia felé vezető utat, mert a hatóságok kötelezővé akarják tenni számukra az adómemóriás pénztárgépek használatát, hogy így legalizálják a piaci árusítást.