Klaudia
-3 °C
3 °C

Merényletek Bagdadban és környékén: 33 halott

MTI
2005.07.02. 14:11
Öngyilkos merényletet hajtottak végre szombaton Bagdadban a különleges rendőri erők egyik toborzóközpontja ellen, a támadásban húsz ember meghalt. A támadást az iraki főváros nyugati részén fekvő Jarmuk negyedben követte el egy robbanóövet viselő merénylő reggel. Az áldozatok túlnyomó többsége a központ előtt várakozó jelentkezők közül került ki. A merényletben további húsz személy megsebesült.

Legkevesebb tizenhárom ember életét oltotta ki öt különböző merénylet szombaton Bagdadtól északra és délre. Az iraki fővárostól 200 kilométerre északra fekvő Baidzsi városa közelében olajlétesítmények két biztonsági őrét gyilkolták meg ismeretlen fegyveresek. Baidzsitól 9 kilométerre nyugatra két iraki katona meghalt egy amerikai-iraki katonai koordinációs központot ért aknagránát-támadásban. Két iraki katona vesztette életét, amikor felkelők megtámadtak egy katonai intézményt az iraki fővárostól 75 kilométerre északra elterülő Baladban.

A fővárostól 370 kilométerre északra fekvő Moszulban a kurd rendőrség egyik alezredesét lőtték agyon a háza előtt mozgó gépkocsiból tüzet nyitó fegyveresek a város északi részén. Bagdadtól 30 kilométerre délre, Mahmúdíjában robbanóanyaggal megrakott gépkocsit repített a levegőbe egy öngyilkos merénylő, öt másik embert rántva magával a halálba.