Klaudia
-3 °C
3 °C

A terrorizmus ellen emelte fel szavát a pápa

MTI
2005.07.10. 12:59
Vasárnapi úrangyala imádságában XVI. Benedek pápa arra szólította fel a hívőket, hogy - osztozva a csütörtöki londoni terrortámadás áldozatai iránt érzett mély fájdalomban - imádkozzanak a halottakért, a sebesültekért és szeretteikért. De egyben imádságra szólított fel azért is, hogy Isten eljusson a tettesek szívéhez. "A gyűlölet érzelmét szítókhoz, a taszító, gyilkos terrormerényletek" végrehajtóihoz fordulva a pápa - úrangyala imádságát követően - arra szólított fel: "Az Úr az általa teremtett életet szereti, nem a halált. Álljatok meg, Isten nevében!"

XVI. Benedek vasárnapi imádságára csaknem 40 ezer hívő és turista volt kíváncsi a Szent Péter téren. A viszonylag hűvösebb nyári nap mellett az is hozzájárulhatott a tekintélyes tömeg megjelenéséhez, hogy vatikáni angelus csak ősszel lesz legközelebb. XVI. Benedek a jövő héten már szabadságát tölti az észak-olaszországi Val d'Aosta hegyeiben, ahol ezen a hétvégén havazott is 2500 méter felett, július végétől pedig a nyári rezidencián, Castel Gandolfóban tölt több hetet.

A pápa kitért arra is imádságában, hogy hétfőn - ekkor kezdi meg vakációját - ünneplik Szent Benedeket, Európa védőszentjét, aki nagyon közel áll az új katolikus egyházfőhöz, mint névválasztása is mutatja.