Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Terrorista-gyanús személyeket tartóztatottak le Izraelben

MTI
2005.07.13. 09:17
Öt terrorista-gyanús palesztint tartóztatott le szerdán az izraeli hadsereg a ciszjordániai Túl-Karm visszafoglalása során végrehajtott razzia során.

A gyanúsítottak a hadsereg szerint az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezethez tartoznak, amelynek egyik tagja követte el kedden este a három halálos áldozatot követelő netánjai öngyilkos merényletet.

Az akció során az izraeliek lelőttek két palesztin rendőrt, akik tüzet nyitottak a razziázó katonákra. Túl-Karm ellenőrzését négy hónappal ezelőtt adták vissza az izraeli hatóságok a palesztinok a sarm-es-sejki izraeli-palesztin megállapodás nyomán.

Gideon Ezra izraeli közbiztonsági miniszter az izraeli rádiónak adott interjúban ismét felszólította Mahmúd Abbász palesztin elnököt, hogy tegyen azonnali lépéseket az Iszlám Dzsihád ellen. "Abu Mazennek (Abbász mozgalmi neve) meg kell értenie, hogy ezek a dolgok nemcsak Izraelnek fájnak, ha végül alá fogják ásni az ő kormányát is. Le kell csapnia. Van rá lehetősége, van rendőrsége. Nem mentség, hogy azt mondja, nem képes rá" - mondta az izraeli miniszter.