Mátyás
-6 °C
1 °C

A Hamász beszüntetné az Izrael elleni rakétatámadásokat

MTI
2005.07.19. 00:22

A Hamász radikális palesztin mozgalom kész beszüntetni az Izrael elleni rakétatámadásokat, ha Izrael véget vett az "erőszakos cselekedeteinek" - közölte hétfőn a csoport szóvivője.

"A Hamász kész beszüntetni a rakétatámadásokat, azzal a feltétellel, hogy az ellenség véget vet a népünk elleni erőszakos cselekedeteknek" - jelentette ki Musir el-Maszri szóvivő. A szóvivő szerint már "érzékelhető bizonyos nyugalom, miután az ellenség csökkentette erőszakos cselekedetei számát".

A szóvivő azután nyilatkozott, hogy a Hamász vezetői és a Musztafa al-Buheiri tábornok, a hírszerzés második embere vezette egyiptomi küldöttséggel tárgyaltak Gázában. Előzőleg Mahmúd Abbász palesztin elnök szólított fel ismételten az Izrael elleni rakétatámadások beszüntetésére, hangsúlyozva, hogy elutasítja "polgárháború" kirobbantását a palesztinok között.

"Reméljük, hogy nem kényszerülünk tüzet nyitni azokra, akik rakétákat lőnek ki és minden fél felelősen jár el. Részünkről - mint már mondtam - nem akarunk polgárháborút" - közölte Mahmúd Abbász Gázában újságírók előtt.