Mátyás
-6 °C
1 °C

Őrizetbe vették a gránátdobáló grúzt

MTI
2005.07.20. 23:58
Őrizetbe vett a grúz rendőrség szerda este egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy George Bush grúziai látogatása idején kézigránátot dobott az amerikai elnök felé, közölte a rendőrség.

A férfit Tbiliszi nyugati elővárosában tűzpárbaj után fogták el, amelyben egy rendőr meghalt és a gyanúsított megsebesült. A grúz hatóságok hétfőn tették közzé annak a férfinek az arcképét, akit azzal gyanúsítanak, hogy kézigránátot dobott az amerikai elnök felé, és 75 ezer dollár jutalmat ígértek a nyomravezetőnek.

Az amerikai elnök felé Tbilisziben május 10-én dobtak kézigránátot, amikor beszédet mondott a Szabadság téren az egybegyűlt százezres tömeg előtt. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik képviselője néhány nappal később közölte, hogy a kézigránát éles volt, és veszélyt jelentett George Bush elnökre.

A eszköz azonban az elsütő szerkezet meghibásodása miatt nem robbant felt. A grúz Nemzetbiztonsági Tanács titkára előzőleg azt közölte, hogy gyakorlógránátot találtak a dísztribüntől 30 méterre, ahol George Bush beszédet mondott.