Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Franciország totális készültségben

MTI
2005.07.22. 16:03
Franciaország minden erejét mozgósítja a terrorizmus elleni harcban - jelentette be pénteken a miniszterelnök. Dominique de Villepin szavai szerint a párizsi kormány "mindent megtett annak érdekében, hogy szavatolja az ország biztonságát". Az illetékes hatóságok "totális készültségben" vannak a terrorveszély leküzdése érdekében.

A miniszterelnökkel egy időben megszólaló belügyminiszter "átfogó fellépést" helyezett kilátásba a gyanús iszlám szélsőségesekkel szemben, mégpedig a tevékenységük felügyeletét célzó lépések szigorítása révén. "Úgy határoztunk, hogy fokozzuk a videokamerás megfigyelést, kiterjesztjük a telefonhasználatra és adattárolásra vonatkozó ismereteinket, és fokozzuk a radikális elemek szemmel tartását célzó műveleteinket" - közölte Nicolas Sarkozy Korzika szigetén.

"Látván a londoni kamikázék zsenge korát, látni kell azt a felelősséget is, amellyel radikális vallási személyiségek bírnak a gyenge lelkek fölött... Én ezt nem fogom eltűrni" - jelentette ki Sarkozy azon a tanácskozáson, amelyen a hírszerzés és a rendőrség szakemberei vitatták meg a Franciaországot fenyegető terrorveszély mértékét.